V Sloveniji je od leta 2011 v veljavi Zakon o zdravilstvu, ki določa, da lahko bownovo terapijo izvajajo le osebe z medicinsko izobrazbo ter z licenco za zdravilce. Ker te licence (še) nisem pridobila, se v primeru, da iščete zgolj izvajalca bownove terapije, obrnite na kašnega drugega izvajalca te metode.

Tisti, ki me že poznate, veste, da sem bownovo terapijo večinoma uporabljala pri blažitvi in odpravljanju stresa. Bownovo terapijo sem uporabljala za odpravo zakrčenosti na telesnem nivoju, nato pa sem s coaching metodami iskala vzroke, ki povzročajo stres.

Bownova terapija me je že leta 2003 zelo fascinirala in jo še vedno smatram za zelo učinkovito kurativno metodo. Ni pa dokončna rešitev za težave. Že pred desetimi leti sem ugotovila, da ta terapija ne odpravlja vzrokov, ki so izza raznih bolečin in slabega počutja.

Kaj so vzroki za razne bolečine  in slabo počutje? 
  • človekova prepričanja,
  • človekovi osebni motivi,
  • človekovi osvojeni vzorci vedenja,
  • človekovi vrednostni sistemi,
  • človekova splošna življenjska filozofija.

Morda je kakšen delček tudi v genetiki, a ne v tolikšni meri kot se to prikazuje s strani znanosti.

Obstaja izrek, ki pravi: “Zdravniki (kirurgi) lahko bolniku izrežejo vse, razen vzroka”, in to zagotovo drži. Dokler človek ne odpravi vzroka, se bodo zdravstvene težave vračale znova in znova.

Moje današnje delostres pri odpravljanju ter blažitvi stresa je usmerjeno predvsem v odpravljanje vzrokov. Vzroki so v preko 80% psihosomatskega značaja. Kot imam izkušnje, stres, ter s tem povezane boleče simptome, doživljajo ljudje z nerazrešenimi odnosi v družinskem sistemu ter zaradi slabih odnosov na delovnem mestu.

Če ste pripravljeni na to, da pričnete odpravljati vzroke za stres in iz tega izhajajoče težave na področju vašega počutja, me kontaktirajte ter mi predstavite svojo težavo.

Pokličite me na 031 548 066 ali mi pišite na darija.racnik@harmonija.biz